Ads

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα εκτεταμένη επιχείρηση των συνεργείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Ναυπακτίας και κλιμακίου της 6ης ΕΜΑΚ, για τον απεγκλωβισμό των συνολικά 50 κατοίκων του χωριού Κλέπα της Ορεινής Ναυπακτίας, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από χθες Κυριακή, λόγω σοβαρών κατολισθήσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή, συνέπεια των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, αναμένεται ελικόπτερο στην Ναύπακτο στο οποίο θα επιβιβασθεί γεωλόγος της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει να φθάσει στην Κλέπα και να κάνει μία πρώτη εκτίμηση του γεωλογικού φαινομένου. Παράλληλα, στο ελικόπτερο θα επιβιβασθούν κάτοικοι της Κλέπας που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ώστε να μεταφερθούν στη Ναύπακτο.

Ads

«Προσπαθούμε να φθάσουμε στην Κλέπα από τρία διαφορετική σημεία, αφού οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο ίδιος ανέφερε πως η επικοινωνία με τους κατοίκους είναι εξαιρετικά δυσχερής, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Αποκλεισμένοι και άλλοι οικισμοί

Την ίδια στιγμή, σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των κατολισθήσεων έχουν προκληθεί και σε άλλους ορεινούς οικισμούς στο δήμο Θέρμου.

Πολλά από τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και με μισθωμένα από τον Δήμο μηχανήματα, αλλά πολλοί δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί.

Επιπλέον, παραμένουν τελείως αποκλεισμένοι και άλλοι οικισμοί, όπως η Κοκκινόβρυση, ο Άγιος Θεόδωρος και ο Διπλάτανος.