«Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ψέματα εχθές ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα ήταν πλήρως λειτουργική» τονίζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

Ads

Σημειώνεται ότι τον νέο υπουργό Μεταφορών είχε διαψεύσει νωρίτερα και ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον ΟΣΕ.

Όπως υπογραμμίζει, τον νέο υπουργό «τον διαψεύδουν εσωτερικά έγγραφα του ΟΣΕ» και όπως αναφέρει αυτά μιλούν «για κόκκινα φανάρια, για χειρισμό κουμπιών με το χέρι αλλά και για τη χρήση μανιβέλας». 

«Όσα ψέματα και να αραδιάζουν δεν πείθουν», τονίζει ο κ. Παππάς, «ούτε για το αφήγημα του “ανθρώπινου λάθους” ούτε για το “δεν ήξερα” του Μητσοτάκη».

Ads

Τα έγγραφα

Στο πρώτο έγγραφο που δίνει στην δημοσιότητα ο Νίκος Παππας, με ημερομηνία 3/11/2022, αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων ότι η «διασύνδεση μεταξύ σταθμών ΠΑ και ΟΡ δεν έχει παραδοθεί προς χρήση» και πως «η ελευθερία αποκλεισμού μετατύ ΠΑ και ΟΡ δεν θα θεωρείται ότι προκύπτει από τις ενδείξεις στους πίνακες χειρισμού» και επίσης ότι «το τμήμα αποκλεισμού και στους δύο κλάδους ανόδου και καθόδου θα θεωρείται κατειλημμένο ακόμη και αν δεν απεικονίζεται ως τέτοιο».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «Σηματοτεχνικές διαδρομές με αφετηρία τα φωροσήματα ΛΑΡ 11,13, 15 προς εμπορικό σταθμό Λάρισας ΔΕΝ μπορούν να χαραχθούν. Για την αναχώρηση προς Θεσσαλονίκη οι αλλαγές θα μετακινούνται με βεβιασμένο χειρισμό μέσω κλειθροδιακόπτη επί του πίνακα».

Στο δεύτερο έγγραφο, με ημερομηνία 23/12/2022 αναφέρεται ρητά ότι «ο σχηματισμός διαδρομών εξόδου από τη Λάρισα προς Θεσσαλονίκη είναι δυνατός με τη χρήση κομβίων αφετηρίας-στόχου», πως τα «φωτοσήματα παραμένουν κλειστά», ενώ υπάρχει έγγραφο το οποίο έπρεπε να τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο με οδηγίες για τη χρήση της μανιβέλας την απαγόρευση της χρήσης του κλειθροδιακόπτη.