Με δύο διαρροές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ ψήφισαν την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, σε Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ads

Συγκεκριμένα, το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν από τους 180 βουλευτές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, 178 βουλευτές, «όχι» είπαν 86 και παρών 12 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ, στο πόρισμά της, ζητούσε την παραπομπή του Νίκου Παππά σε ειδικό δικαστήριο με το  πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς κατά την εξέταση της υπόθεσης Καλογρίτσα στην προανακριτική δεν προέκυψαν στοιχεία κάποιας αξιόποινης πράξης, ώστε η πλειοψηφία να ζητήσει την παραπομπή του για κάποιο σοβαρότερο αδίκημα.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι δεν δικαιολογείται δίωξη εις βάρος του για κανένα αδίκημα από όσα του αποδίδονταν. Οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή, τα έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία ή είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια περίοδο «αποκάλυψαν το σαθρό των επιχειρημάτων της Ν.Δ., καθώς και την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υποστήριζαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Νίκος Παππάς: «Η Ν.Δ. συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας»

«Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου.
Και, μάλιστα, με διαρροές.

Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς.