Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, ανακοίνωσε πως ανέθεσε σε δικηγόρους την υπεράσπιση του συνόλου των οπαδών των πρασίνων που συνελήφθησαν για τα άγρια επεισόδια στην Λευκάδα λίγο πριν τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών στο μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Ads

Υπενθυμίζεται πως έξι οπαδοί κρίθηκαν προφυλακιστέοι, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκρινα πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τα εν λόγω άτομα κρίθηκαν επικίνδυνα για τέλεση παρόμοιων πράξεων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι προφυλακιστέοι κατηγορούνται για αδικήματα των παραβάσεων της αθλητικής νομοθεσίας, τα αδικήματα της έκρηξης, της κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των απλών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της παράνομης βίας, των διακεκριμένων φθορών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Τα επεισόδια ήταν τόσο άγρια που αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έκαναν λόγο για «δολοφονική καταδρομική ενέργεια» που οργανώθηκε στην Αθήνα και εκτελέστηκε στη Λευκάδα. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι κατηγορηθεί και στο παρελθόν για επεισόδια. Συνολικά οι κατηγορούμενοι έχουν φτάσει τους 20 και η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία των απολογιών.

Ads

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με αυτοκίνητα έφτασαν μπλόκαρα την πλωτή γέφυρα ξενοδοχείου που διέμεναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και στη συνέχεια πραγματοποίησαν έφοδο εντός του κτιρίου. Σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα και προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, τόσο στο ξενοδοχείο όσο και σε δεκάδες αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ισχυρίζεται πως η διαταχθείσα προσωρινή κράτηση των έξι φιλάθλων του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με το υπάρχον αποδεικτικό υλικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι – αδιαπραγμάτευτα – αντίπαλος των πράξεων σωματικής και λεκτικής βίας.  Στην περίπτωση των γεγονότων της Λευκάδας, αξιολογώντας την σχηματισθείσα δικογραφία – ως έχει συνταγματικό δικαίωμα – διαπιστώνεται ότι η διαταχθείσα προσωρινή κράτηση των έξι φιλάθλων του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με το υπάρχον αποδεικτικό υλικό.

Στο πλαίσιο αυτής της διαπίστωσης ανέθεσε στους δικηγόρους Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Νάσο Καϋμενάκη την εκπροσώπηση και υπεράσπιση του συνόλου των φιλάθλων του Παναθηναϊκού».