Παρέμβαση προκειμένου να μπει τέλος στην εσωστρέφεια επιχειρεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί μια τέτοια κατάσταση και απειλώντας με διαγραφές. Η δήλωση Σαμαράς έρχεται μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει εντός του κόμματος, μεταξύ της παραδοσιακής, λαϊκής δεξιάς και της φιλελεύθερης πτέρυγας του κόμματος.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης,που ανήκει στην δεύτερη, εξαπέλυσε δριμύα επίθεση κατά του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, Φαήλου Κρανιδιώτη, κάνοντας λόγο για όψιμο Νεοδημοκράτη, που προκαλεί διχασμό, αντί σύνθεση στο κόμμα. Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη τάχθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη, αλλά -σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα» τόνισε ο κ. Σαμαράς σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, έξω από τα γραφεία της ΝΔ. «Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει» κατέληξε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι η δήλωση αυτή είναι σαφής και προειδοποιεί τον «επόμενο» που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα ζητήματα στην ΝΔ.

Ads

Κριτική Κεφαλογιάννη για τις εσωκομματικές αντιρρήσεις
 
Με τη φράση «περί όνου σκιάς» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης τις εσωκομματικές αντιρρήσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν από τα στελέχη σχετικά με την πολιτική στάση του κόμματος.

«Θα πρέπει να βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης και να μιλάνε για θέματα ουσίας. Ας αφήσουν συζητήσεις δευτερευούσης σημασίας, που μοναδικό σκοπό έχουν την προσωπικά προβολή» είπε, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η κυβέρνηση «έχει συγκεκριμένο σκοπό και στόχο, να ψηφίσει τον προϋπολογισμό και να πάρει σταθερά μέτρα, προκειμένου να δοθεί η 6η δόση».

«Η ΝΔ έχει δεσμευθεί ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί μια χώρα να εκβιάζεται έξι φορές για να πάρει την 6η δόση».