Σεσημασμένοι και μέλη της αλβανικής μαφίας ήταν οι δύο από τους τρεις νεκρούς στο μακελειό που άρχισε στα Κάτω Πατήσια και τελείωσε στους Αγ. Αναργύρους το Σάββατο το βράδυ 2 Ιουλίου.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι από, από τους συνολικά εννέα που συμμετείχαν στο μακελειό στο κέντρο της Αθήνας, οι τρεις σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι έξι έχουν συλληφθεί και ερευνάται το μέγεθος της εμπλοκής τους. Ανάμεσά τους και η 43χρονη που επέβαινε στο αυτοκίνητο του 48χρονου, η οποία έχει συλληφθεί 22 φορές για τον νόμο περί σωματεμπορίας.

Συγκεκριμένα οι δύο κακοποιοί που έπεσαν νεκροί είχαν στην πλάτη τους δύο συλλήψεις τους τελευταίους οκτώ μήνες για σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών. Ωστόσο προκαλούνται ερωτήματα για το γεγονός ότι κυκλοφορούσαν ελεύθεροι φέροντας βαρύ οπλισμό.

Ειδικότερα, ο 46χρονος που τον πυροβόλησαν και στη συνέχεια τον παρέσυραν, έχει συλληφθεί οκτώ φορές με βαρύτατες κατηγορίες και από το 2015 που αποφυλακίστηκε, παραμένει ελεύθερος, παρ’ ότι είχε αρχηγικό ρόλο στις συμμορίες που λυμαίνονται την Αττική.

Ads

Ο 46χρονος συνελήφθη πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2012 για διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Τον Ιούλιο του 2015, μόλις αποφυλακίστηκε, συνελήφθη ξανά για απόπειρα κλοπής και για τον νόμο περί όπλων και τον Φεβρουάριο του 2016 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για υπόθεση κλοπών.

Τον Μάιο του 2016 σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κλοπές και τον Οκτώβριο του 2019, συνελήφθη ξανά με ένταλμα για διακεκριμένες κλοπές, ενώ στις 31 Μαΐου του 2020 αστυνομικοί εντόπισαν επάνω του ένα Tokarev, δυο γεμιστήρες και έναν μπαλτά αλλά αφέθηκε ξανά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον Οκτώβριο του 2021 τον συνέλαβαν και πάλι για υπόθεση κοκαΐνης, ενώ η τελευταία φορά ήταν στις 31 Μαΐου του 2022 όταν συνελήφθη και πάλι για υπόθεση ναρκωτικών μαζί με τον 48χρονο που κατέληξε νεκρός στους Αγίους Αναργύρους από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Ο 48χρονος, είχε συλληφθεί το 2017 για οργάνωση κλοπής οχήματος, ενώ δεύτερη σύλληψη ήταν τον περασμένο Μάιο με τον 46χρονο. Και αυτός είχε αφεθεί ελεύθερος με τον 46χρονο να θεωρεί ότι ήταν το «καρφί» που τον πρόδωσε και το βράδυ του Σαββάτου αποφάσισε να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με αίμα.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σημειωθεί 15 συμπλοκές μεταξύ συμμοριών με το ξεκαθάρισμα στους κόλπους της Αλβανικής μαφίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τους αστυνομικούς να αναζητούν τον τρόπο να βάλουν τέλος στον αιματηρό κύκλο.