Με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καταργείται η διάταξη Ν.4336/2015 , που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, διάταξη την οποία έκανε χρήση και η Ράνια Αντωνοπούλου.

Ads

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από αντιδράσεις, εντός και εκτός κυβέρνησης, για την χρήση της ευεργετικής διάταξης από την Ρ. Αντωνοπούλου.

Ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία που είχε μαζί της εξέφρασε την αντίθεσή του, υπογραμμίζοντας πως «δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης» ενώ σε δήλωσή της για τη χρήση εκ μέρους της, της διάταξης για επιδότηση ενοικίου η αν. υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι ήταν «στη διάθεση του Πρωθυπουργού» και αναφέροντας ότι «επειδή δεν ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει πλουσιότερη και επειδή μοναδικό της μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσει την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση» δήλωσε ότι «κίνησε ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων».