«Προφανώς είχαν αντικλείδι. Δεν πήγαν τυχαία. Ήταν οργανωμένο έγκλημα», υποστηρίζει ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτη Νάνου, του τέταρτου κατά σειρά νοσοκομείου στο οποίο έγινε ληστεία μέσα σε λίγες ημέρες με λεία ιατρικά μηχανήματα. Είχαν προηγηθεί της Λαμίας, του Βόλου και το νοσοκομείο Άγιος Σάββας. 

Ads

«Η πόρτα όντως δεν ήταν παραβιασμένη» δήλωσε στο onlarissa.gr, ο Παναγιώτης Νάνος. «Προφανώς είχαν αντικλείδι. Δεν πήγαν τυχαία. Ήταν οργανωμένο έγκλημα. Δεν έγινε με βίαιο τρόπο η παραβίαση της πόρτας», πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται πως από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εκλάπησαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία επισκευής.

Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ.

Ads