Τέσσερα άτομα που είχαν παγιδευτεί στα παγωμένα Βαρδούσια, σε υψόμετρο 2.000 μέτρα, απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία τα ξημερώματα.  

Ads

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, όταν πέντε φίλοι, που κινούνταν με τα αυτοκίνητά τους από την Αρτοτίνα προς τον Αθανάσιο Διάκο της Φωκιδας, διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την πορεία τους, λόγω παγετού. Το ένα αυτοκίνητο μάλιστα ντελαπάρισε και ακινητοποιήθηκε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική. Στις 8 το βράδυ ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης καθώς οι πυροσβέστες έφτασαν κοντά στα ακινητοποιημένα οχήματα και απομάκρυναν ένα άτομο που είχε καταληφθεί από κρίση πανικού.

Όταν αργότερα έφτασε στην περιοχή ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει κάτω από τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να μείνει σε απόσταση 2,5 χλμ.

Ads

Με σχοινιά και με ανθρώπινη αλυσίδα οι πυροσβέστες άρχισαν σιγά σιγά να μεταφέρουν τα τέσσερα άτομα για να φτάσουν μέχρι τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Τελικά, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.