«Να μην δίνεται η εντύπωση ότι η κάθε κυβέρνηση που έρχεται ξηλώνει το έργο της προηγούμενης», κάλεσε ο απερχόμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νίκο Βούτση που τον διαδέχεται, κατά την τελετή παράδοση-παραλαβής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό είπε : «Παρέλαβα μια όχι ευχάριστη κατάσταση σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση πρέπει να γίνουν ένα εθνικό αφήγημα που δεν θα έπρεπε να επιβάλλεται από το εξωτερικό»,ενώ παρέδωσε σε ηλεκτρονική μορφή τις νομοθετικές εκκρεμότητες, όπως το σχέδιο νόμου, για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Μήνυμα για συνεργασία προς όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, προς το συμφέρον του δημόσιου συμφέροντος και του πολίτη έστειλε από την πλευρά του ο νέο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή όσων είχαν απολυθεί μέσω διαθεσιμότητας και κινητικότητας.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «πήραμε εντολή, οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν το συντομότερο δυνατό», αναφέροντας τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες και επισημαίνοντας ότι «για τη χώρα δεν υπάρχει μέλλον με οποιοδήποτε οικονομικό ή διοικητικό πρόγραμμα εάν είμαστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετήσουμε αυτό το μη βιώσιμο χρέος της χώρας».

Ads

Περιγράφοντας τους στόχους της νέας κυβέρνησης και του υπουργείου του, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, ομαλά, με βήματα, με οδικό χάρτη, αλλά και με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε χωρίς ρήξεις, για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα της χώρας» και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση με το μικρό σχήμα των 10 υπουργών θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, για την καλύτερη συνεργασία και την επίλυση των προβλημάτων, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τους δανειστές.

Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση ,Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε από την πλευρά του πως στόχος της νέας διοίκησης του υπουργείου είναι να λειτουργούν οι θεσμοί, σε αντίθεση, όπως είπε, με τις παρελθούσες κυβερνήσεις. «Θα λειτουργήσουμε σε όφελος των πολιτών σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό του δημοσίου τομέα προς όφελος της χώρας και όχι με βάση τις υπαγορεύσεις των αγορών, που εκτός των άλλων ήταν και αντιπαραγωγικές», σημείωσε.

Τέλος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άψογη συνεργασία, έδωσε έμφαση στο νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την αναβάθμιση της «Διαύγειας» και δήλωσε και η ίδια πρόθυμη να βοηθήσει τη νέα πολιτική ηγεσία.