Με αγωγή απειλεί ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Πολ Ράιτ τον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος τον κατηγόρησε για «σορτάρισμα» της μετοχής της εταιρείας. 

Ads

Ο επικεφαλής της Eldorado Gold Corporation απέρριψε ως αβάσιμες και ψευδείς τις κατηγορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, ενώ προανήγγειλε και κατάθεση αγωγής για δυσφήμιση στα ελληνικά δικαστήρια κατά του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Η ανακοίνωση

«O Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς. 

Ads

Ο Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμιση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

Τι είπε ο Σκουρλέτης

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Πολ Ράιτ ότι σορτάρισε τις μετοχές της εταιρείας του, κοινώς δανείσθηκε και πούλησε τις μετοχές για να τις αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή και να βγάλει κέρδος, πριν την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου, κατά την οποία ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργείας των ορυχείων στην Ελλάδα. 

«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg. «Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. Είπε στους φίλους του πως θα έλεγε αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές».