Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί για την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την αποφυλάκιση υπό όρους, του επί 67 ημέρες απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, την ώρα που η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή

Ads

Σκηνές χάους επικράτησαν στο κέντρο της Αθήνας, όταν η αστυνομία ξεκίνησε έφοδο κατά των συγκεντρωμένων, λίγο μετά την έναρξη της πορείας. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν απο την αρχή της συγκέντρωσης έντονη και τα ΜΑΤ ακολουθούσαν «στενά» τους διαδηλωτές.

Στο ύψος της Βουκουρεστίου σημειώθηκε η πρώτη επίθεση με χημικά και κρότου λάμψης, αλλά και ξύλο κατά διαδηλωτών. Ακολούθως – και ενώ οι διαδηλωτές ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν την πορεία προς την Ομόνοια – έκανε την εμφάνισή της στα Προπύλαια η «αύρα» και άρχισε τις ρίψεις νερού. Στη συνέχεια τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν έφοδο κατά της πορείας και άρχισαν να χτυπούν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν στο τέλος της. 

Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα από το σημείο των επεισοδίων δείχνουν διαδηλωτές να ξυλοκοπούνται άγρια από αστυνομικούς, ενώ επιθέσεις δέχτηκαν και δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ. Φωτογραφίες του Γιώργου Παναγάκη για το Tvxs.gr δείχνουν έναν διαδηλωτή πεσμένο στο έδαφος τραυματισμένο και την βίαιη προσαγωγή ενός ακόμη ατόμου (κεντρική φωτογραφία).

Ads

Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές κατά την έφοδό της.

Διαβάστε επίσης:

image