Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκα την Τρίτη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μετά από κάλεσμα φιλοζωικών οργανώσεων για τη δίκη του 39χρονου, οποίος κατηγορείται πως κακοποίησε μέχρι θανάτου ένα κουτάβι.

Ads

Δεκάδες φιλόζωοι, ορισμένοι μαζί με τα σκυλιά τους, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου.

Η αίθουσα του δικαστηρίου γέμισε ασφυκτικά, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων. Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η αναβολή αλλά και η απουσία του κατηγορουμένου προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια και αντίδραση των συγκεντρωμένων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στην περιοχή όπου μένει ο κατηγορούμενος.

Ads

Ο 39χρονος κατηγορείται πως χτύπησε με πρωτοφανή σκληρότητα το ηλικίας τριών μηνών σκυλάκι, επειδή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ούρησε στη βεράντα του σπιτιού του. Γείτονες φαίνεται πως αντιλήφθηκαν το περιστατικό, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.

Το κουτάβι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κτηνιατρείο αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Ο 39χρονος συνελήφθη και σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.