Δυναμική πορεία από την Πάτρα στο Ρίο για την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Ads

Την πορεία διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε την πόλη μας» διεκδικώντας την υπογειοποίηση του τρένου, την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου.

Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.

Στις 9 το πρωί προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου. Όπως είπε ο δήμαρχος Πατρέων λίγο πριν την έναρξη της πορείας, «θα διεκδικήσουμε την υπογειοποίηση μέχρι τέλους, από το Ρίο». Και πρόσθεσε: «Προσπαθούν τώρα να μας διαχωρίσουν και να τεμαχίσουν τον αγώνα. Η υπόθεση της υπογειοποίησης αφορά όλη την πόλη».

Ads

Στο τέλος της πορείας, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστελλοκάμπου και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, Γιάννης Κανελλόπουλος, χαιρετίζοντας όσους συμμετείχαν και τους διαβεβαίωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις. Σημείωσαν ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος και ότι ο πατραϊκός λαός ενωμένος πρέπει μέχρι τέλους να συνεχίσει τους αγώνες του για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο και σε όλη την διαδρομή του τρένου στην πόλη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και τα Διοικητικά Συμβούλια, Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων.

Επίσης συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων«Νέα Πάτρα», Ν. Νικολόπουλος, «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρ. Πατούχας και «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλ. Χρυσανθακόπουλος.