Μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις οποίες είχαν καλέσει συνδικάτα, κόμματα της Αριστεράς αλλά και συλλογικότητες, την ώρα που στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο απηύθυνε ομιλία στους παραγωγικούς φορείς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

Ads

Συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της πόλης οργάνωσαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ. Με τη σειρά τους, το ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και επίσης κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους.

Στο μεταξύ, στη διασταύρωση Εγνατίας και Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκαν η Επιτροπή «Ξεκίνημα» και η ΟΚΔΕ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης και αντιεξουσιαστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, ενώ η Αντιεξουσιακή Κίνηση Θεσσαλονίκης, αλληλέγγυοι και πρόσφυγες από κέντρα φιλοξενίας έδωσαν το παρών στην πλατεία Σιντριβανίου.

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αυστηρή επιτήρηση 5.000 αστυνομικών που είχαν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την πόλη, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ads

Τον χορό των κινητοποιήσεων είχαν ανοίξει την Παρασκευή αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, καλώντας την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των «μισθολογικών αδικιών» που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

Οι διαδηλώσεις μέσα από τον φωτογραφικό φακό:

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image