Ένα ακόμη συλλαλητήριο, με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο του Ηρακλείου ενάντια στα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς και οι επιθέσεις σε βουλευτικά γραφεία.

Ads

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου νεαροί έσπασαν και πάλι τζάμια στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης. Άλλοι επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα εναντίον του γραφείου του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου στην πλατεία Ελευθερίας, καθώς και στα γραφεία του βουλευτή Μαν. Στρατάκη στην πλατεία Κορνάρου, ενώ δεν έλειψαν και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Ακόμη, από μολότοφ πήρε φωτιά τζιπ της αστυνομίας, αλλά δεν έλειψαν και τα χημικά από αστυνομικούς.

image

Στο αποψινό αντιμνημονιακό συλλαλητήριο παίρνουν μέρος άτομα κάθε ηλικίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου των Πολιτών κατά του χρέους και άλλων φορέων του Ηρακλείου. Οι συγκεντρωμένοι, με αναμμένα κεριά και αντιμνημονιακά συνθήματα, είπαν με τον δικό τους τρόπο ένα δυναμικό «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση, καλώντας τους βουλευτές να την καταψηφίσουν γιατί μ’ αυτήν, όπως τονίζουν, οδηγούν στην εξαθλίωση και στην ουσιαστική φτώχεια τον ελληνικό λαό.

Ads

image

Οι ίδιοι ζήτησαν «να μην επιτρέψουμε τη συνταγματική εκτροπή, να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών και την ανεξαρτησία της χώρας».

image

Με προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου, οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κορνάρου και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας.

 image

Τέλος υπό κατάληψη τελούν τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ στην πλατεία Ελευθερίας παραμένουν οι διαμαρτυρόμενοι.