Σφοδρά πυρά κατά του Βασίλη Κοντοζαμάνη εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για ευθύνη των γιατρών για τους θανάτους από Covid εκτός ΜΕΘ.

Ads

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί με ανακοίνωσή του τον αν. υπουργό ότι, παρά τις καταγγελίες ότι οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ έχουν φτάσει το 80%, «επέρριψε με θρασύτητα ευθύνες στους γιατρούς. Μπροστά στον πανικό για την απώλεια ελέγχου η κυβέρνηση έχει αρχίσει να μοιράζει ευθύνες για τις δικές της εγκληματικές επιλογές στους υγειονομικούς και στην Επιτροπή των ειδικών».

Το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου σχολιάζει πως «στην χώρα της “ατομικής ευθύνης” τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να μην ευθύνονται για τίποτα». «Από εκεί που υποκριτικά τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους, τώρα ετοιμάζονται να τους καθίσουν στο εδώλιο και να τους ενοχοποιήσουν για τους χιλιάδες θανάτους. Άλλη μια ένδειξη ότι έχουμε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην πανδημία» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη, ότι ευθύνονται οι γιατροί για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, είναι μία δήλωση εντελώς απαράδεκτη, αδιανόητη, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, εκθέτει ακόμα και σε διώξεις τους ανθρώπους που έχουνε ματώσει στην πρώτη γραμμή και αναφέρομαι στους γιατρούς», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89.

Ads

«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, η έλλειψη κλινών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Επομένως, ο κύριος Κοντοζαμάνης, οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη προς τους γιατρούς. Δεν χωράει συζήτηση αυτό. Είναι παντελώς άστοχη η συγκεκριμένη δήλωση, προσβάλλει τους υγειονομικούς της χώρας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο όταν ο κόσμος αναρωτιέται αν μπροστά μας έχουμε και τρίτο ενδεχόμενο κύμα, διχάζει την κοινωνία σχετικά με τις ευθύνες των γιατρών και νοσηλευτών και γενικότερα κλονίζει την κοινωνία και στρέφεται εναντίον των ανθρώπων που σώζουν ζωές», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Από τη δική του μεριά, το γραφείο τύπου του ΚΚΕ σε δική του ανακοίνωση για το ζήτημα επεσήμανε:

«Η κυβέρνηση μετά τη στοχοποίηση του λαού, προχωρά και στη στοχοποίηση των γιατρών για να κρύψει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο και ότι αυτό συνεπάγεται βαρύ τίμημα. Όμως τα ψέματα τελείωσαν και οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης έχουν αποκαλυφθεί.

Αυτό που απαιτείται είναι μαζικός οργανωμένος αγώνας για την σωτηρία του λαού. Κάτω τα χέρια από τους υγειονομικούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή».