Πρόβα αρχηγών εν όψει συνεδρίου είχαμε σήμερα από Φώφη Γεννηματά και Ανδρέα Λοβέρδο, με δημόσιο καυγά για το εάν το (εναπομείναν) ΠΑΣΟΚ οδεύει προς τον… ΣΥΡΙΖΑ ή προς τη Νέα Δημοκρατία.

Ads

Η αρχή έγινε με τηλεοπτική εμφάνιση της Φώφης Γεννηματά, η οποία θα είναι μία εκ των τεσσάρων – τουλάχιστον – διεκδικητών της προεδρίας του κόμματος: Στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1 η Φώφη Γεννηματά αποκήρυξε τα σενάρια περί «ευρωπαϊκού μετώπου» και συμπράξεων του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, λέγοντας σε έντονο ύφος: «Όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ, ας πάει μόνος του. Δεν θα πάρει και το ΠΑΣΟΚ μαζί του».

Η απάντηση από τον, επίσης υποψήφιο πρόεδρο, Ανδρέα Λοβέρδο ήρθε μέσω twitter, με την υπόδειξη «όποιος θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, να πάει!».

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ να πάει δήλωσε η κ. Γεννηματά και συμφωνώ απόλυτα μαζί της ! Αλλά δεν το ολοκλήρωσε…

Ads

…Συμπληρώνω: όποιος θέλει να πάει και στο ΣΥΡΙΖΑ να πάει! Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός!

Και κατέληξε, γράφοντας, σε τρίτο tweet: «Το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ένα κόμμα πατριωτικό, ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα βαθιά ευρωπαϊκό, που θα εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας».

To be continued… (Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινά αύριο. Με εν δυνάμει υποψηφίους προέδρους τους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Φώφη Γεννηματά και Θανάση Χειμωνά.  Και με προϋπόθεση ότι ο νυν πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος θα υλοποιήσει οριστικά την «απειλή» του και θα απέλθει…)