Μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε παρθένο πευκοδάσος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα μεταξύ των οικισμών Ξηροκάμπου και Νεμούτας στα όρια των νομών Ηλείας και Αρκαδίας. Ειδικότερα, υπήρξε αναζωπύρωση γύρω στις 3.30 το μεσημέρι λόγω των ισχυρών ανέμων. Επιλέον, αρχικά δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του Ξηρόκαμπου η οποία τελικώς δεν προχώρησε, καθώς καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν το μετωπο της πυρκαγιάς. 

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εγιναν στάχτη πάνω απο 70 στρέμματα δάσους.

Η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη καθώς αυτή την ώρα στη “μάχη” με τις φλόγες έχουν ριχτεί 112 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 7 υδροφόρες ΟΤΑ, και 2 μηχανήματα έργου ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη καναντέρ, 2 πετζετέλ και 5 ελικόπτερα προσπαθώντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος,«τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο».

Ads

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος». «Πράγματι», συνέχισε, «ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».