Ένας μετανάστης μαχαιρώθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο μετανάστης είναι εκτός κινδύνου, καθώς το χτύπημα ήταν στο χέρι. 

Ads

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως τρεις αλλοδαποί συνεπλάκησαν μεταξύ τους για προσωπικές διαφορές
 
Την στιγμη της επίθεσης, εντός της σχολής διεξάγονταν η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Μόλις οι φοιτητές ενημερώθηκαν για την επίθεση διέκοψαν τη Συνέλευση και σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το πανεπιστήμιο, στην Πατησίων. Μετά από λίγη ώρα οι φοιτητές μπήκαν και πάλι εντός του κτιρίου και συνέχισαν τη Συνέλευσή τους παρουσία και μεταναστών. 
 
Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην περιοχή έχουν αυξηθεί. Τελευταία φορά ο φακός κατέγραψε τη συνεργασία αστυνομικών και «πολιτών» κατά τη διάρκεια «επιχείρησης σκούπα», που οδήγησε σε επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ. 

Πριν από μερικές ημέρες φοιτητές κατήγγειλαν την εισβολή αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αναφέροντας πως αστυνομικοί ξυλοκόπησαν  όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο, με αποτέλεσμα να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων από τις χθεσινές φοιτητικές εκλογές. Η πρυτανεία του πανεπιστημίου διαμαρτυρήθηκε στην αστυνομία για το περιστατικό και η ΕΛΑΣ διέταξε τη διενέργεια διοικητικής έρευνας.