Υποδιεύθυνση Αντιµετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχει βάλει στο µικροσκόπιο βίντεο στο οποίο φαίνεται µία 22χρονη να δέχεται επίθεση από τέσσερα άτοµα που τη µαχαιρώνουν «επαγγελµατικά» στο πόδι και της κλέβουν χρήµατα και κινητό τηλέφωνο. Οι αντιµαχόµενες οµάδες δεν θέλουν στα «πόδια» τους την Αστυνοµία. Ενδεικτικό είναι ότι στην κατάθεση που έδωσε η 22χρονη στους αστυνοµικούς, στις 18 Φεβρουαρίου, δεν ανέφερε πουθενά ότι οι δράστες ήταν οπαδοί αντίπαλης οµάδας, µε αποτέλεσµα το περιστατικό να καταγραφεί από το Τµήµα Ασφάλειας στο Ιλιον ως ληστεία.

Ads

Αστυνοµικοί της Ασφάλειας κατάλαβαν ότι η αλήθεια είναι διαφορετική όταν άρχισαν να παρακολουθούν αναρτήσεις οπαδών στα social media, που ανέφεραν ότι τα άγρια επεισόδια του περασµένου Σαββάτου σε αγώνα γυναικών στο πόλο, στο κολυµβητήριο Παπαστράτειο στον Πειραιά, έγιναν ως αντίποινα για το µαχαίρωµα 22χρονης οπαδού στο Ιλιον. Ετσι, την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση αντιµετώπισης αθλητικής βίας. Αστυνοµικές πηγές εξηγούν ότι έχει ανοίξει ένας αιµατηρός κύκλος βίας, στον οποίο πρέπει να µπει ένα τέλος πριν θρηνήσουµε θύµατα.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους», η επίθεση της 18ης Φεβρουαρίου µε θύµα τη νεαρή, η οποία εργάζεται ως διανοµέας φαγητού, έγινε ως αντίποινα σε επίθεση που είχε προηγηθεί στη λεωφόρο Πετρουπόλεως στο Ιλιον, όπου ένας οπαδός που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του δέχθηκε χτυπήµατα στο κεφάλι από βαρύ αντικείµενο. Μάλιστα, το θύµα είχε καταθέσει µήνυση για πρόκληση σωµατικών βλαβών στο τοπικό Τµήµα Ασφάλειας. Επίσης, χούλιγκαν είχαν επιτεθεί σε δυναµικό σύνδεσµο φιλάθλων στο Ιλιον, όπου µάλιστα είχαν χτυπήσει άτοµο µικρής ηλικίας που βρισκόταν στο σηµείο.

Την περίµεναν

«Η ωµή βία των ατόµων αυτών ανακυκλώνεται. Κάποιοι χρέωσαν στην 22χρονη επίθεση στο Ιλιον. Μετά της έστησαν ενέδρα και τη µαχαίρωσαν, ενώ στη συνέχεια ήρθαν τα αντίποινα στο κολυµβητήριο του Πειραιά. Εκεί οι δράστες έψαχναν συγκεκριµένα άτοµα για να λύσουν τις διαφορές τους, τα οποία την ώρα της επίθεσης δεν βρίσκονταν εκεί. Ετσι, την πλήρωσε ο κόσµος που δεν είχε καµία σχέση µε την κόντρα αυτή» εξηγεί αστυνοµική πηγή.

Ads

Το ξέσπασµα βίας έχει θορυβήσει την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έχουν δοθεί εντολές στους αξιωµατικούς της Ασφάλειας προκειµένου να επισπευστούν οι έρευνες µε κάθε τρόπο για την ταυτοποίηση των δραστών στις επιθέσεις στο Παπαστράτειο και στο Ιλιον. Στο πλαίσιο αυτό, στο µικροσκόπιο έχουν µπει τρία βίντεο, µε τους αστυνοµικούς να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν κάποιους από τους δράστες, µέσω της τράπεζας δεδοµένων που διαθέτουν µε τους σεσηµασµένους για οπαδική βία. Παράλληλα, παρακολουθούνταν συγκεκριµένες αναρτήσεις στο ∆ιαδίκτυο, µε σκοπό να αποτραπούν τυχόν αντίποινα για την τελευταία επίθεση χούλιγκαν στο Παπαστράτειο.

Πηγή: Έθνος