Μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης παίρνουν μαρκαδόρους και πινέλα και πάνε στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο Λιμάνι και τα Διαβατά, προκειμένου να δώσουν χρώμα στη ζωή των ανθρώπων που έχουν βρει κατάλυμα εκεί. 

Ads

Πρόκειται για μαθητές από δέκα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς επίσης και για παιδιά τριών δημοτικών παιδικών σταθμών της Άνω Πόλης, τα οποία θα στολίσουν με ζωγραφιές τους άχρωμους τοίχους των κέντρων φιλοξενίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Γ’ δημοτική κοινότητα, που σε συνεννόηση με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τις ζωγραφιές των μαθητών με τις οποίες στη συνέχεια θα στολίσουν τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

Οι ζωγραφιές των μαθητών θα συγκεντρώνονται μέχρι και τις 15 Μαΐου, ενώ με τη λήξη της σχολικής χρονιάς εκπρόσωποι από το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και της Γ’ δημοτικής κοινότητας θα μεταβούν στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων για να διακοσμήσουν τους χώρους με τις ξεχωριστές αυτές χειροτεχνίες των παιδιών.

Ads