«Οι συλλήψεις συμμαθητών μας που έγιναν χωρίς κανέναν λόγο ήταν απαράδεκτες. Είναι άλλη μια προσπάθεια να μας φοβίσουν αλλά ξεχείλησε πλέον το ποτήρι και συνεχίζουμε πιο δυναμικά» λέει στο tvxs.gr η Νίκη Κωτσαδάμ, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητικού Αγώνα Αθήνας.

Ads

«Όσο εντείνεται η τρομοκρατία στους μαθητές, δείχνει η κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας πεισμώνουν πιο πολύ» λέει η μαθήτρια και υπενθυμίζει ότι την ερχόμενη Πέμπτη κατεβαίνουν ξανά οι μαθητές σε κινητοποιήσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου Αθηνών αλλά και στον Πειραιά.

Οι αφηγήσεις των μαθητών που κρατούνταν αναίτια στη ΓΑΔΑ, επιβεβαιώνουν τα όσα έχουν γραφτεί για την προσπάθεια του υπουργείου να εκφοβίσει τους μαθητές.

Διαβάστε επίσης:

«Τα παιδιά μας είπαν ότι οι συνθήκες κράτησης τους ήταν άθλιες. Δεν τους άφηναν να πάνε τουαλέτα, ούτε να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους, παρά μόνο με τους δικηγόρους. Προφανώς και τρομοκρατήθηκαν είναι πρωτόγνωρο για εμάς όλο αυτό. Ο στόχος των συλλήψεων ήταν καθαρά να μας εκφοβίσουν» λέει η Νίκη.

Ads

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως, μετά από εβδομάδες μαθητικών κινητοποιήσεων, δέχτηκε πρώτη φορά στο γραφείο της εκπροσώπους των μαθητών την περασμένη Παρασκευή. «Δεν είχαν γίνει ακόμα γνωστές οι συλλήψεις» σημειώνει η Ν. Κωτσαδάμ.

«Μας άκουσε, είπε ότι είναι ανοιχτή στον διάλογο, αλλά δεν δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα μας, γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας για λιγότερα παιδιά ανά αίθουσα, για καθαριότητα, για καθηγητές που θα είναι στην ώρα τους στα σχολεία».

Επαναλαμβάνει ότι οι μαθητές δεν υποκινούνται από κανένα κόμμα, αλλά παλεύουν για τα δικαιώματα τους.