Την εισαγωγή μαθήματος «Φορολογικής Συνείδησης» στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο του 2016  προωθεί η κυβέρνηση όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ads

Όπως είπε, πρόκειται για «επένδυση, ώστε να πεισθεί η κοινωνία ότι για τα χάλια σε δρόμους, παιδικές χαρές, νοσοκομεία, ευθύνονται αυτοί που κλέβουν φόρους. Θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι
η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί προς τους δανειστές για ΕΝΦΙΑ και το 2016, αλλά για «φόρο στην περιουσία που θα φέρει 2,65 δισ. ευρώ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να τροποποιηθεί και επαναφέροντας την ιδέα για φορολόγηση ακινήτων στο εξωτερικό.

Ως προς τα στα τέλη κυκλοφορίας επανέλαβε πως το υπουργείο σχεδιάζει τη μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα φθηνά και μικρά οχήματα στα μεγάλα και ακριβά.

Ads

«Οι φορολογικές παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μετά τη συμφωνία και τον νόμο 4336, δεν είναι ευχάριστες, δεν είναι στην πολιτική κατεύθυνση και το DNA της Αριστεράς, αλλά αποτελούν πολιτική αναγκαιότητα», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.