Δεν θα γίνει τελικά η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή με θέμα το ελληνικό ζήτημα στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Deutsche Welle. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung έγραφε πως την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των μεγαλύτερων οικονομιών της ευρωζώνης με στελέχη του ΔΝΤ, ώστε να αποσαφηνιστεί η πρόθεση του Ταμείου για συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο λεγόμενο «Washington Group» είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο «Μίνι Eurogroup» θα λάμβαναν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Γερμανίας, αλλά και ο πρόεδρος του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Μ. Κερέ. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλ. Ρέγκλινγκ αναμενόταν να βρεθεί και αυτός στο Βερολίνο, όπως και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ads

Από την πλευρά του, το Βερολίνο διαψεύδει ότι υπήρχε ενδεχόμενο τέτοιας συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των πέντε ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης. 

«Δεν υπάρχει, δεν υπήρχε, δεν πρόκειται να γίνει και δεν υπάρχει κανένας λόγος για ‘έκτακτη κρίσιμη συνάντηση’’ γιατί δεν υπάρχει κρίση, υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει η αξιολόγηση που τρέχει» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν στο Bloomberg, διαψεύδοντας το σχετικό γερμανικό δημοσίευμα.