ΜΑΤ κατά των απεργών του ναυπηγείου Σκαραμαγκά έξω από το υπ. Ανάπτυξης στο Σύνταγμα. Πάνω από 250 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το υπ. Ανάπτυξης για προγραμματισμένοι συνάντηση με τον υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.

Ads

Η ένταση προκλήθηκε όταν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους από το οδόστρωμα προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 18 μήνες. Το σωματείο «Τρίαινα» έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για «προκλητική αδιαφορία» και δηλώνει αποφασισμένο να αντιπαλέψει την πρόθεση της εταιρείας να κλείσει το ναυπηγείο.

«Αναίτια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ» κατά των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά καταγγέλλει η ΓΣΕΕ. Σε σχετική της ανακοίνωση η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «την ώρα που οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες, η κυβέρνηση συνεχίζει τη συνήθη πλέον πρακτική του εκφοβισμού και της αστυνομικής βίας, με σκοπό να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και να περιορίσει τις διεκδικήσεις».
 
«Τέτοιου είδους ενέργειες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να πλήττουν τη δημοκρατία και να εντείνουν τα αδιέξοδα», συμπληρώνει. Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και «θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα για να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση και να μη βρεθούν στο δρόμο ακόμα εκατοντάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους».
 
 

Ads