Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) καταγγέλλι ότι νοσηλευτής του Ευαγγελισμού υπέστη κάταγμα στο πόδι ύστερα από χτύπημα άντρα των ΜΑΤ κατά τις κινητοποιήσεις έξω από το νοσοκομείο την ημέρα που πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων παρουσία του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Ads

«Η ΠΑΣΟΝΟΠ καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση και προκλητική συμπεριφορά τόσο των δυνάμεων καταστολής όσο και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κατά συναδέλφων μας που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων, την υποχρηματοδότηση και τις χρόνιες παθογένειες του ΕΣΥ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού κου Μ. Βορίδη στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας χειρουργείων – δωρεά της Εθνικής Τράπεζας», αναφέρει η Ομοσπονδία που ζητά την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια. 

Σχετική ερώτηση προς τον ίδιο υπουργό απηύθυνε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνια Παπαδημητρίου ζητώντας να μάθει εάν υπάρχει η πρόθεση για απόδοση ευθυνών.