Τους άστεγους που είχαν βρει καταφύγιο στο καφενείο του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών, απομάκρυναν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ads

 
Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν δεκαπέντε προσαγωγές, ενώ ο Δήμος κατέθεσε και μήνυση εναντίον τους.

Οι περίπου 50 άστεγοι και αλληλέγγυοι, που είχαν μπει στο κτίριο σήμερα το απόγευμα, ζήτησαν από τον εκπρόσωπο του Δήμου που έφτασε στο σημείο, να ανοίξει κάποιους χώρους, για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι. 

Ο εκπρόσωπος από την πλευρά του ζήτησε την απομάκρυνση των αστέγων από το χώρο, ώστε να αποσύρει την σε βάρος τους μήνυση. Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ενώ οι συζητήσεις ήταν σε εξέλιξη. 

Ads

«Αυτή τη στιγμή, αυτό που ζήσαμε δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την κοινωνική αναλγησία και της ίδιας της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων. Είναι δυνατόν να υπάρχουν δημόσια και δημοτικά κτήρια κλειστά και να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σχεδόν πεθαίνουν από το κρύο και να στέλνει την αστυνομία για να βγάλει τους ανθρώπους που κρυώνουν από το κτήριο;», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.

Σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη αναφέρει:
 
«Ένα ακόμα ολίσθημα του κ. Καμίνη. Με μήνυση και με ΜΑΤ αντιμετώπισε την ανάγκη να στεγαστούν άνθρωποι που βρίσκονται στο δρόμο μετά το άνοιγμα άδειου χώρου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας.
 
Η επισήμανση μας ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης με κοινωνικό φόβο και με αντιδημοκρατική συμπεριφορά επαληθεύεται συνεχώς.
 
Για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε ότι με εξαγγελίες μέτρων τα προβλήματα της πόλης δεν επιλύονται, έχουμε τονίσει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής εξαθλίωσης. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει την μήνυση και να δώσει λύσεις για τους άστεγους».