Σοκαρισμένος ακόμη από την φρίκη που βίωσε, ένας Σουηδός μπάρμαν ήταν αυτόπτης μάρτυρας του φονικού σεισμού.

Ads

Ο Ρίκαρντ Λίντον την ώρα του σεισμού, δούλευε στο διπλανό μπαρ από αυτό που σημειώθηκε η τραγωδία και έπεσε το ταβάνι σκοτώνοντας δυο ανθρώπους.

«Καθόμουν εκεί μέσα και ξαφνικά νιώσαμε το δάπεδο να τραντάζεται Τότε έπεσαν πάνω μου είκοσι μπουκάλια βότκα. Αμέσως κόπηκε το ρεύμα σε όλο τον δρόμο και όλοι έτρεχαν προς την παραλία. Μετά εγώ ήρθα από εδώ και είδα τέσσερις πέντε τύπους. Το πόδι του ενός είχε κοπεί και ένας άλλος ήταν νεκρός. Έβγαλα το πουκάμισο μου και κάλυψα με αυτό το κεφάλι του. Μετά το βάλαμε στα πόδια» είπε στην κάμερα του Alpha.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ βρίσκουν τους δυο νεκρούς

Την τραγική στιγμή της μεταφοράς των δύο νεκρών από τον φονικό σεισμό της Κω κατέγραψε βίντεο της Δημοτικής Τηλεόρασης Κω Δήρας.

Ads

Είναι τα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία και οι άνδρες των ΕΜΑΚ ψάχνουν στα χαλάσματα για θύματα. Ανακαλύπτουν τον Σινάν Κούρτογλου, 39 ετών και τον 27χρονο Σουηδό Σίμον Αντρέας Νίλσον.

Οι δύο άτυχοι τουρίστες τη στιγμή του σεισμού βρίσκονταν έξω από το μπαρ White Corner στην πόλη της Κω. Κατέρρευσε η οροφή από τον Εγκέλαδο και τους καταπλάκωσε.