Μια νέα μαρτυρία για την τραγωδία της Αίγινας έρχεται στο φως. Αυτή τη φορά από έναν εκ των πέντε τραυματιών. 

Ads

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο Γιώργος Λαμπρακόπουλος, που βρισκόταν στη μοιραία λάντζα με τον 16χρονο αδελφό του και έναν φίλο του περιγράφει:

«Ήμασταν στο νερό είκοσι λεπτά, έβλεπα δίπλα μου το κοριτσάκι να είναι μπρούμυτα στο νερό έχοντας χάσει τη ζωή του. Αυτοί που ήταν τελικά στο ταχύπλοο, αν είχαν πετάξει έστω μια πετσέτα, ένα δείγμα – βοήθειας, μπορεί να μην είχαμε τέσσερις νεκρούς». 

Όπως λέει ο ίδιος, στην κατάθεσή του δήλωσε ότι πάνω στο ταχύπλοο ήταν και άλλα δύο άτομα, που δεν του φάνηκαν ηλικιωμένα.

Ads

«Έτσι όπως έψαχνα τον αδερφό μου, ρίχνω μια πολύ γρήγορη μάτια και βλέπω έναν άνδρα και μια γυναίκα. Όχι ηλικιωμένους. Επειδή όμως έψαχνα τον αδελφό μου και επειδή ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μας παρατήσει και θα γίνει όλο αυτό που γίνεται τώρα – να ψάχνουμε να βρούμε ποιοι ήταν πάνω -, δεν έδωσα σημασία στα χαρακτηριστικά τους και συνέχιζα να ψάχνω τον αδελφό μου, ο οποίος βγήκε στην επιφάνεια περίπου μετά από ένα λεπτό. Εκεί εγώ ησύχασα, του είπα ότι όλα είναι καλά και να πάει κοντά στο φίλο μου. Εμένα μου είχαν βγει οι ώμοι, δεν μπορούσα να κολυμπήσω με τα χέρια» συνεχίζει.

Διαβάστε επίσης: