Ήταν Τρίτη 23 Μαρτίου όταν ο Θωμάς Τζερεμές άφηνε την τελευταία του πνοή στους διαδρόμους του Αμαλία Φλέμινγκ περιμένοντας στη σειρά προτεραιότητας του ΕΚΑΒ για ένα κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Ο Βασίλης Τζερεμές είναι ο γιος του 70χρονου Θωμά, ο οποίος έσβησε στους διαδρόμους του Αμαλία Φλέμινγκ από κορονοϊό, περιμένοντας να βρεθεί μία κλίνη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ads

Μίλησε στο KONTRA και κατέθεσε τη συγκλονιστική μαρτυρία του. «Ο πατέρας μου για όλους αυτούς, για το κράτος, για το σύστημα, δεν μπορώ να ξέρω, μπορεί να είναι απλά ένας αριθμός. βλέπω κάθε μέρα 732 διασωληνωμένoι, 60 νεκροί.

Για μένα ήταν ο πατέρας μου όμως, ήταν ο πατέρας μου, που με μεγάλωσε εμένα και τις δύο μου αδερφές, έτσι ώστε να έχω αρχές και ήθος. Ήταν μερακλής ο άνθρωπος, πολύ μερακλής του άρεσε το χωριό μας, η παρέα, ο κόσμος να μιλάει με τον κόσμο και μας έδωσε αξίες και ήταν πάνω από όλα δίκαιος και αυτός είναι και ο λόγος που σας μιλάω αυτή τη στιγμή. δεν ψάχνω να βρω κάτι, ψάχνω μόνο δύο απαντήσεις, γιατί έτσι με έμαθε ο πατέρας μου να είμαι δίκαιος.
1η Μαρτίου έκανε την αιμοκάθαρση διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό και από κει ξεκίνησαν όλα. Στις 3 του μήνα πήγε στο Λαϊκό και περίμενε 5 ώρες.

Που περίμενε; Στους διαδρόμους, και έλεγε στον κόσμο μη με πλησιάζετε είμαι άρρωστος και οι περισσότεροι νόμιζαν ότι κάνει πλάκα μέχρι που αναγκάστηκε και βγήκε έξω στο κρύο.

Ads

Στις 8 του μήνα, πήγε στο Αμαλία Φλέμινγκ. Μόλις τον είδαν του έκαναν κάποιες εξετάσεις και του είπαν “τι κάνεις εσύ έξω; Έπρεπε από την αρχή του μήνα, από τη μέρα που διαγνώστηκες να είσαι μέσα. Είσαι στην πιο ευπαθή ομάδα, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας”.

Μετά από λίγες μέρες μας πήραν οι γιατροί, μας είπαν χρειάζεται διασωλήνωση. Την πρώτη μέρα διασωλήνωσης μας είπαν ότι είναι στην 40η θέση στη λίστα αναμονής για να μπει σε ΜΕΘ. Την τέταρτη μέρα διασωλήνωσης μας είπαν ότι είναι στην 54η  θέση και μας είπαν αν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς και ότι έχουν εξαντλήσει τα πάντα. Την επόμενη ημέρα το πρωί 5:25 απεβίωσε ο πατέρας μου.