Μπροστά στα μάτια του μόλις 10 ετών παιδιού του εκτελέστηκε ο 47χρονος Βασίλης Γρίβας, σήμερα το πρωί έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Nερά.

Ads

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες το παιδί είδε τι συνέβαινε κι άρχισε να φωνάζει: «Δάσκαλε βοήθα με σκοτώνουν τον πατέρα μου». 

Το ίδιο είχε μόλις κατέβει από το αυτοκίνητο. Εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου ένας δάσκαλος, ο οποίος είδε ολόκληρο το συμβάν και στον οποίο έτρεξε απελπισμένο για βοήθεια το παιδί.

«Το παιδί έκλαιγε. Είδε έναν κουκουλοφόρο. Πρέπει να ήταν έξω από το αυτοκίνητο ο εκτελεστής. Κατέβηκε από το αμάξι και το θύμα δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα», λένε όσοι βρίσκονταν στο σημείο. 

Ads

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για εκτέλεση ενός πληρωμένου «συμβόλαιου θανάτου» και «βεντέτα», μεταξύ ανθρώπων της νύχτας. 

Δύο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «Χιουντάι», έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές» του Βασίλη Γρίβα έξω από το σχολείο, κι άρχισαν να πυροβολούν. Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι. 

Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, καθώς στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, αλλά μια από τις σφαίρες που χτύπησε σε ένα κάγκελο, εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε στον ώμο μια μητέρα που είχε πάει και αυτή το παιδί της στο σχολείο.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου.