Μάρτυρας στην αγοραπωλησία μετοχών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εμφανίζεται ο Παναγιώτης Μουσσάς, ένας εκ των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών, επιχειρήσεων και πολιτικών.

Ads

Σύμφωνα με το Hot Doc, ο Αναστάσιος Πάλλης, γνωστός για την εμπλοκή του σε διάφορα σκάνδαλα αλλά και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατείχε το 40% του Πρώτου Θέματος. Ο Πάλλης εμφανίζεται να πουλάει τις μετοχές του στο δημοσιογράφο και εκδότη της οικονομικής εφημερίδας «ΑΞΙΑ», Αντώνη Πίκουλα.

Όπως προκύπτει από το συμφωνητικό της αγοραπωλησίας, που παρουσιάζει το Hot Doc, ο Πίκουλας αποκτά 500 μετοχές από τον Αναστάσιο Πάλλη. Το περιοδικό είχε δημοσιεύσει το συμφωνητικό, θέτοντας καίρια ερωτήματα, όπως σε ποιον ανήκουν τελικώς οι μετοχές, εάν πραγματικά ο Πίκουλας είναι ο αγοραστής ή εάν επρόκειτο για ένα συμβόλαιο εξασφάλισης του Βίκτωρα Ρέστη απέναντι στον Πάλλη ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν, κρατούσε τις δικές του μετοχές στο «Πρώτο Θέμα».

Στην εν λόγω συναλλαγή μετοχών, ο Παναγιώτης Μουσσάς, που συνελήφθη για το κύκλωμα εκβιαστών, εμφανίζεται ως μάρτυρας μαζί με το Σωτήρη Πίκουλα, συγγενή του εκδότη της εφημερίδας «Αξία» Αντώνη Πίκουλα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Μουσσάς, εμφανιζόταν έως και το Νοέμβριο του 2015 ως σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Αξία».

Ads

Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης (Τάκης) Μουσσάς είχε προσληφθεί και στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών το 2012 όταν υπουργός ήταν ο τότε αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας. 

image

Το επίμαχο έγγραφο

image