Ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της «Χρυσής Αυγής» θα καταθέσει ο Μίκης Θεοδωράκης προκειμένου «να συμβάλει στην αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης και των εγκλημάτων».

Ads

Την πρόθεσή του αυτή συζήτησε με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον οποίο είχε σήμερα συνάντηση. Μαζί με τον κ. Κουτσούμπα, τον Μίκη Θεοδωράκη επισκέφθηκαν στο σπίτι του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης και τον ενημέρωσαν για εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του που ετοιμάζει το ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, «ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τις δύσκολες μέρες που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα ο λαός μας. 

Συζήτησαν επίσης για την επικείμενη δίκη της «Χρυσής Αυγής», στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, για να συμβάλει στην αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης και των εγκλημάτων της. 

Ads

Αναφέρθηκαν τέλος «στη στάση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος σε ιστορικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, όπως η Εθνική Αντίσταση, ο Δεκέμβρης του ’44, αλλά και οι μεγάλοι δημοκρατικοί αγώνες μέχρι σήμερα».