Κριτική στην ελληνική κυβέρνηση ασκεί ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς μετά την ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς ότι δε θα συνεργαστεί με την τρόικα αλλά με τους αρμόδιους θεσμοθετημένους φορείς, χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη τη μη συνεργασία της Ελλάδας με τους πιστωτές στη μέχρι τώρα βάση.

Ads

Σε δηλώσεις του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής FAZ, ο Σουλτς αναφέρει ότι θεωρεί ανεύθυνο το να μην θέλει η ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί πλέον με τους πιστωτές στη μέχρι τώρα βάση και ένεκα της λήξης της παράτασης της συμφωνίας στήριξης τον Φεβρουάριου, σημειώνει πως «μπορεί να γίνει διαπραγματεύση για νέες μορφές, αλλά με την οδό της συναίνεσης και όχι της πρόκλησης».

Αναφορικά με το αίτημα που η ελληνική πλευρά έχει προεκλογικά διατυπώσει και πρόκειται να διατυπώσει εκ νέου και σαν κυβέρνηση περί διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής ανέφερε πως «μπορεί να γίνει συζήτηση αφού η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, πρέπει να ολοκληρωθούν τα συμπεφωνημένα βήματα πριν συζητήσουμε για νέα».

«Η κατάσταση είναι ευαίσθητη αλλά όχι αδιέξοδη» σημειώνει ο κ. Σουλτς, ο οποίος σε άλλο σημείο της συνέντευξης του συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπτα να φέρει τάξη στην κυβέρνησή του, καθώς όπως λέει «οι μονομερείς ανακοινώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν ταιριάζουν σε αυτή την εικόνα».

Ads