Μετά τον Γιάννη Αλαφούζο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιχειρεί να αποδώσει στην απώλεια βαθμών της ομάδας του πολιτική διάσταση. Μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, την πρώτη απώλεια βαθμών της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για μια χιουμοριστική αναφορά του στη ΔΕΘ.

Ads

“Σταματάει να είναι ανέκδοτο… Το μετρό της Θεσσαλονικης θα παραδοθεί οριστικά το 2020. Το μόνο που μένει τώρα είναι να πάρει πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ”, είπε αστειευόμενος ο πρωθυπουργός. 

Φαίνεται πως ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Βαγγέλης Μαρινάκης… “δεν καταλαβαίνει από αστεία”. Ως πρόεδρος του Ολυμπιακού και μέσω του ΔΟΛ που εξαγόρασε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την ισοπαλία της ομάδας του. 

“Αυτό που είπε ο κύριος Πρωθυπουργός νωρίτερα ότι αυτό που έχει μείνει είναι να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, εγώ λέω στον κύριο πρωθυπουργό ότι αυτό που έχει μείνει είναι να πάρει ο Ολυμπιακός το όγδοο συνεχόμενο ή να πάει πάρα πολύ καλά στο Champions League. Αλλά ούτε εγώ, ούτε κανείς, αλλά ιδιαίτερα ένας πρωθυπουργός δεν μπορούμε να παραγγέλνουμε το τι θα γίνει, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιος θα πάρει το κύπελλο, ποιος θα πάει καλά στην Ευρώπη. […] Εμείς δεν το βάζουμε κάτω, θα παλέψουμε και το όγδοο συνεχόμενο, να το ξέρει και ο κύριος Τσίπρας και οποιοσδήποτε άλλος, θα το πάρει ο Ολυμπιακός. Να είστε σίγουροι”.

Πριν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γιάννη Αλαφούζος επιχείρησε να προωθήσει τα πολιτικά του συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού. Ο ιδιοκτήτης του Σκάι και τον Πρασίνων είχε χρεώσει τη νέα γκέλα της ομάδας του στην “κυβερνητική διαπλοκή”, προκαλώντας την οργή των οπαδών του Παναθηναϊκού – που έκαναν λόγο για πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Παναθηναϊκού – και τα γέλια των υπόλοιπων.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Πάντως ο νέος ΔΟΛ του Βαγγέλη Μαρινάκη είδε “ηχηρό μήνυμα του Προέδρου προς του πάντες” (όπως έγραψε το Βήμα). Μάλλον θα πρέπει να περιμένουν και άλλα  καθώς οι δύο πρώην αντίπαλοι, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος, έχουν ενωθεί στο όνομα της ΝΔ και της μάχης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας αποφασίσει όπως φαίνεται να χρησιμοποιήσουν και τις ομάδες που ελέγχουν. Εξάλλου το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολλές αγωνιστικές και οι γκέλες είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.