«Απεχθή και απαράδεκτη» χαρακτήρισε η Μαρία Μπόση, επίκουρη καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά την προβολή των βίντεο της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «εκχυδαϊσμό της είδησης». Έντονα αντέδρασε και ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη – ενός από τους νεκρούς της επίθεσης – που χαρακτήρισε την κατ’ επανάληψη προβολή του «ντροπή και αίσχος».

Ads

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η επίκουρη καθηγήτρια υποστήριξε πως «η προβολή τους από τα ΜΜΕ επιτρέπει ένα είδος τελικής αποδοχής και εξοικείωσης με τον θάνατο, εξοικείωσης θύματος και θύτη».

«Πρέπει να μπαίνουν όρια, η Δημοκρατία πρέπει να βάζει όρια σε αυτού του τύπου την είδηση. Και στο ανθρωπιστικό κομμάτι ήταν τραγικό γιατί ακόμη και οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων παρακολούθησαν μια επανάληψη της βίας, που δεν ήταν απαραίτητη», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «στις διωκτικές αρχές μπορεί αυτά τα βίντεο να προσφέρουν πολλά, σε όλους εμάς όμως δεν προσέφεραν τίποτα».

Ads

Η δημοσιοποίηση και η προβολή του βίντεο προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του πατέρα του Γιώργου Φουντούλη, ενός από τους νεκρούς της ένοπλης επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο.
 
«Πού είναι το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο; Ντροπή σε όλα τα κανάλια που δείχνουν ξανά και ξανά το βίντεο της άναδρης δολοφονίας του Γιώργου μας. Ντροπή και στον αλήτη που σας το έδωσε» γράφει ο κ. Λάμπρος Φουντούλης στον λογαριασμό του στο Facebook και διερωτάται: «Σε τι εξυπηρετούσε αυτή τη πράξη; Για να μας φαρμακώνουν ακόμη περισσότερο εμάς τους γονείς του; Ντροπή και αίσχος. Οι τύψεις να βασανίζουν μέρα νύχτα όλους όσους μεταχειρίζονται τέτοια μέσα για την τηλεθέαση με σκοπό το βρόμικο κέρδος».

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας από την επίθεση, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται για να εντοπιστούν οι δράστες, o ιστότοπος zougla.gr δημοσιοποίησε δεύτερο βίντεο, με ιδιαίτερα σκληρές σκηνές, στο οποίο φαίνεται πολύ καθαρά η στιγμή που οι δράστες πυροβολούν εναντίον των τριών νεαρών από απόσταση αναπνοής. Η ΕΛ.ΑΣ. έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν έδωσε εκείνη στη δημοσιότητα το βίντεο αυτό. 
 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος πάντως αρνήθηκε ότι το βίντεο που ανήρτησε ο συγκεκριμένος ιστότοπος δόθηκε από τη Χρυσή Αυγή, αν και είπε πως το οπτικό αυτό υλικό είναι μάλλον από το κλειστό κύκλωμα των γραφείων της Χ.Α. στο Νέο Ηράκλειο. Αμφισβήτησε ωστόσο την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας ότι βγήκαν στη δημοσιότητα δικογραφίες και καταθέσεις μαρτύρων.