Η μεγάλη αποδοχή για την ελληνική κυβέρνηση έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες σε δημοσκοπήσεις. Ωστόσο στη νέα δημοσκόπηση της Marc  για τον Alpha, εκτός από την καθολική αποδοχή, καταγράφεται και η εκτόξευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Η διαφορά πλέον με τη ΝΔ ανέρχεται σε 27%. Πάνω από 80% κρίνει θετικά τη νέα κυβέρνηση αλλά και τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. 

Ads

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 45,4%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει κατρακυλήσει στο 18,4%. Στο 4,8% το ΚΚΕ, ενώ οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 4,7%. Στο 4,7% και η Χρυσή Αυγή. Στο 4,6% το Ποτάμι. Τέλος το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%, συγκεντρώνοντας μόλις 2,8%. Ακολουθούν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 1,8% και η Τελεία με 1,3%. 

image

Τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης ξεπερνούν το 80%. Ειδικότερα, θετικά και «μάλλον θετικά» κρίνει το 83,1% τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Αντίθετα «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» απαντάει το 13,6. Επίσης, το 79,9% κρίνει θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και το 17,4% αρνητικά.

Ads

image

image

Θετικές είναι και οι γνώμες για τον Γιάννη Βαρουφάκη και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά. Ειδικότερα «θετικά και μάλλον θετικά» κρίνει τον νέο υπουργό Οικονομικών το 82%. «Αρνητικά και μάλλον αρνητικά» τάσσεται το 15,1%.

image