Mε παρόντες τους Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα ξεκίνησε στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού.

Ads

Μαζιώτης και Ρούπα δικάζονται για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα για την οποία σε πρώτο βαθμό τους είχαν επιβληθεί ποινές πολυετών καθείρξεων.

Πρόκειται για τη δίκη, στη διάρκεια της οποίας αποφυλακίστηκαν λόγω παρέλευσης του 18μηνου και στη συνέχεια φυγοδίκησαν παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους.

Η Πόλα Ρούπα με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας απεύθυνε στο δικαστήριο επαναστατικό μανιφέστο κατά του συστήματος.

Ads

«Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν τελειώνει… Εγώ γι αυτό ζω και αναπνέω, αλλιώς δεν υπάρχω, δεν θα τα παρατήσουμε για κανένα λόγο, αυτή είναι η ιστορική μας αποστολή… γνωρίζουν ότι μπορώ να πάω μέχρι το θάνατο» είπε μεταξύ άλλων, ενώ επέρριψε ευθύνες για την κράτηση του ανήλικου παιδιού της από τις αρχές μετά τη σύλληψή της.

Η Πόλα Ρούπα αναφέρθηκε και στην πρώτη της σύλληψη το 2010 αλλά και στη συμπλοκή στη Δάφνη κατά την οποία σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας.

Υποστήριξε επίσης, πως αν δεν είχαν γίνεται τα παραπάνω η δράση του Ε.Α. θα είχε αποτρέψει την εφαρμογή των μνημονίων. «Είχαμε σχέδιο να κάνουμε τα κοράκια να μην θέλουν να δώσουν δραχμή για στήριξη. Γιατί τα μνημόνια πάνε μαζί με τα πακέτα στήριξης. Τότε ήταν η αρχή των μνημονίων, ήταν σημαντική στιγμή, το σύστημα ήταν ευάλωτο. Ήταν η ευκαιρία να σταθούμε μπροστά και να μην επιτρέψουμε τη γενοκτονία που γίνεται σήμερα. Αυτή ήταν η επιτυχία τους. Όχι που έπιασαν μια επαναστατική οργάνωση. Αλλά που μπόρεσαν μετά να εφαρμόσουν το σχέδιό τους. Μπήκαμε μέσα και εφαρμόστηκαν όλα. Υπουργός της τότε κυβέρνησης έλεγε ότι ευτυχώς που μας έπιασαν γιατί μπορούσαμε να καταστρέψουμε το οικονομικό σύστημα».

Ο Νίκος Μαζιώτης από την πλευρά του ανέφερε: «Ο πόλεμός μας με το κράτος δεν πρόκειται να τελειώσει, οι συλλήψεις δεν σημαίνουν τίποτε, θα συνεχίσουμε με άλλο τρόπο και κάποια στιγμή θα βγούμε, ο καθένας σε αυτό τον πόλεμο δείχνει τις αξίες του. Όταν κλείστηκε στο ψυχιατρείο ο γιος μου μίλησα για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου …ό,τι γινόταν τότε εγινε και τώρα, το καθεστώς σας είναι απόγονος αυτών των τακτικών να αρπάζουν τα παιδιά των αντιπάλων. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να πεθάνουμε βιολογικά, πολιτικά δεν ήμαστε ηττημένοι ο αγώνας συνεχίζεται».