«Κινητοποιήσαμε, μέσα σε πέντε ημέρες, όλους τους φορείς και συντονίζουμε ένα πρωτόγνωρο και δύσκολο εγχείρημα. Η ΔΕΗ έως σήμερα έχει ήδη επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε 2.000 σπίτια και μέχρι αύριο (Παρασκευή) θα έχουν επανασυνδεθεί σε άλλα 2.000, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Ads

Στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι «αφήνουμε στη κρίση αυτών που δοκιμάζονται όλους όσοι, με κραυγές και λαϊκισμούς, παίζουν με την αγωνία τους».

Ο υπουργός Περιββάλοντος ανέφερε επίσης: «Θέλω να ευχαριστήσω την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις κοινωνικές και προνοιακές δομές, για την άμεση ανταπόκριση και το πολύτιμο έργο τους. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις επόμενες ημέρες. Συνεχίζουμε τον αγώνα δρόμου».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό η ΔΕΗ πρόκειται να προχωρήσει σε 188 επανασυνδέσεις ρεύματος σε νοικοκυριά που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στη Δυτική Ελλάδα. Ειδικότερα, θα γίνουν 90 επανασυνδέσεις στην Αχαΐα, 66 στην Αιτωλοακαρνανία και 32 στην Ηλεία. Επίσης, τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα και με τα στοιχεία που θα προσκομίζονται, τα συνεργεία της ΔΕΗ θα προχωρούν και σε άλλες επανασυνδέσεις.

Ads

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της ΔΕΗ, όρισε υπαλλήλους ως μέλη των επιτροπών που θα συσταθούν σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ενεργά και να συμβάλλουμε στη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, έτσι ώστε να μην μείνει χωρίς ρεύμα καμία οικογένεια που αντιμετωπίζει προβλήματα». Σημείωσε ακόμη ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι διαθέσιμες στο κοινό για να παρέχουν πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία επανασύνδεσης, καθώς και για την αξιοποίηση του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ.