“Απολύτως αναμενόμενη και ευπρόσδεκτη” χαρακτηρίζει το Μαξίμου την απόφαση για το έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως σε αυτό το Eurogroup θα παρουσιαστούν οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτές ανταποκρίνονται στην νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Ads

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή σύσκεψη κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τις επαφές που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Φρανκφούρτη και Βερολίνο. Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και του Υπ. Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης  και δόθηκαν κατευθύνσεις από τον Πρωθυπουργό προς του Υπουργούς.

Σημειώνεται πως σε αντίστοιχη δήλωση με αυτή του Μεγάρου Μαξίμου περί “επωφελούς συμφωνίας” προχώρησε και η εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, η οποία υπογράμμισε πως “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο με τις ελληνικές Αρχές και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την επίτευξη μιας αμοιβαίως επωφελούς συμφωνίας για την Ελλάδα και για την Ευρώπη στο σύνολό της”.