Με σκωπτικό τρόπο απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στις διαρροές της ΝΔ σχετικά με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Ads

Πηγές από τη ΝΔ, ανακοινώνοντας τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση και τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, επισήμαναν πως η ΝΔ τάσσεται κατά της απλής αναλογικής. «Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές, θέλουν να στερήσουν την αυτοδυναμία από τη ΝΔ, καθώς η νίκη μας είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν οι εκλογές», ανέφεραν, ενώ για τη συνταγματική αναθεώρηση τόνιζαν πως «πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητά της και τώρα ο κ. προσχωρεί στις πρωτοβουλίες του».

Τα εν λόγω σχόλια προκάλεσαν την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που παρατήρησε πως «κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους και φορτωμένοι με άγχος ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τις συναντήσεις θα γίνουν τη Δευτέρα».

«Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους “κύκλων” της ΝΔ», σημείωσαν από την κυβέρνηση και συμπλήρωσαν ότι «διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι (“Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές”..)».

Ads

«Η απάντηση του Μαξίμου στις διαρροές από τη Συγγρού είναι: Επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;».