Φανερά ενοχλημένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου από τις κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τις οποίες χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως «πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα». Η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει το χάσμα που υπάρχει πλέον ανάμεσα στον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης  εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα  νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο», επισημαίνουν πηγές του Μαξίμου.

Και συμπληρώνουν με νόημα: «Επειδή, ωστόσο, ο Π. Λαφαζάνης δικαιολογεί την φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο – δηλαδή  Δραχμή με Μνημόνιο –  μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Και καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές: «Όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ΟΧΙ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το Ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα».

Ads

Διαβάστε σχετικά: