«Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές» απαντούν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης στον Γερμανό υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έσπευσε μέσω του εκπροσώπου του να απορρίψει το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης από την Αθήνα λέγοντας ότι «δεν εκπληρώνονται οι όροι».

Ads

Από το Μαξίμου διαμηνύουν ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή προς το Eurogroup ζητώντας εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης. Το αυριανό Eurogroup έχει μόνο δύο επιλογές. Να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα. Εδώ θα φανεί ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι».

Σημειώνεται ότι οι πρώτες αντιδράσεις μετά την κατάθεση του αιτήματος της Αθήνας αποδεικνύουν τη διάσταση απόψεων Βερολίνου – Βρυξελλών για την ελληνική πρόταση.

Η πρώτη αντίδραση από την Κομισιόν ήταν πως «ανοίγει ο δρόμος για έναν λογικό συμβιβασμό», ωστόσο η αντίδραση από τη Γερμανία ήταν αρνητική με τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ισχυρίζεται πως «δεν εκπληρώνονται οι όροι». Άμεσα πηγές από τη Κομισιόν έσπευσαν να σχολιάσουν τη γερμανική αντίδραση. «Δεν πρέπει κάποιοι να βιάζονται, οι αποφάσεις λαμβάνονται στο  επίπεδο των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης». 

Ads