«Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για “αποβράσματα” του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει στο σχόλιό του για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού  και προσθέτει:

Ads

«Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και  η προβοκάτσια, έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης. Εκείνο που ξεχνούν, και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν».

Το δηµοσίευµα της εφηµερίδας αναφερόταν σε SMS που φέρεται να στάλθηκε σε στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, εννέα µέρες µετά την καταστροφή στο Μάτι, προκειµένου, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, να καθοριστεί η «γραµµή» που θα ακολουθούσαν τα
στελέχη ως προς τις δηµόσιες τοποθετήσεις και παρεµβάσεις τους. Το δηµοσίευµα δεν συνοδευόταν από κάποια φωτογραφία του επίµαχου SMS αλλά από ένα πινακάκι στο οποίο ήταν καταγεγραµµένες οι φερόµενες ως «εντολές». Ένα από αυτά λέει: «αν σας λένε αυτά που λέει ο Άδωνις θα λέτε: ο Άδωνις θα κάτσει στο σκαμνί».

Το πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου:

image

Ads

Την «αποκάλυψη» του Ελεύθερου Τύπου σχολίασε με μήνυμά της και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Το μόνο πράγμα που δεν έχει ισχυριστεί ακόμα η ΝΔ είναι πως έλαβε SMS από το Μαξίμου μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter.