Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης «θα επιβεβαιώσει το νέο αδιέξοδο του, μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore εταιρία της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι» και θα πρόκειται για «ομολογία ήττας», σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Ads

«Eάν όντως ο κ. Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόταση μομφής, θα πρόκειται για ομολογία ήττας. Απλά θα επιβεβαιώσει εμφατικά το νέο αδιέξοδό του μετά και τις αποκαλύψεις για την offshore της συζύγου του, για την οποία δεν έχει το ούτε το θάρρος ούτε την ευθιξία να απαντήσει. Θα πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί υπόλογος», είναι το σχόλιο του κυβερνητικού αξιωματούχου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό. Η υπόθεση αυτή με τη Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης». Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε πως «όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».