Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζουν κύκλοι του Μαξίμου σημερινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην ιστοσελίδα newpost.gr – συνέντευξη, με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός κάνει σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και χαρακτηρίζει «παραμύθια για δράκους» την ρητορική της κυβέρνησης «που δαιμονοποιεί το ΔΝΤ και τον κ. Σόιμπλε».

Ads

«Μονάχα με συμπόνια μπορεί να υποδεχθεί κανείς τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά» σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου, προσθέτοντας: «Αμετανόητος υπερηφανεύεται για τις καταστροφικές πολιτικές που εκπόνησε με τον κυβερνητικό του εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποίον έχει «τις καλύτερες αναμνήσεις», σε αντίθεση βέβαια με τον ελληνικό λαό.

Αρνούμενοι να αποδεχθούν την πραγματικότητα, ελπίζουν ακόμα – μάταια – στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, διεκδικώντας μία διεστραμμένη ιστορική δικαίωση και μία νέα εφόρμηση στην εξουσία, για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως συμφερόντων.

Στην προσπάθειά του αυτή, και σε πλήρη ταύτιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπερασπίζεται πλήρως τους ακραίους κύκλους των δανειστών και τα επιχειρήματά τους, για να μπορέσει να οικοδομήσει το πολιτικό του αφήγημα.

Ads

Τα όσα λέει ο κ. Σαμαράς δεν αφορούν ούτε την κυβέρνηση, ούτε την κοινωνία που του έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη. Άλλοι είναι αυτοί που θα πρέπει να προβληματιστούν».

Στη συνέντευξή του, o Αντώνης Σαμαράς εξαίρει την κυβερνητική συνεργασία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, απαντά στον Γιάννη Βαρουφάκη και λέει ότι δεν τον έριξε ο Σόιμπλε αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, και δηλώνει πάντα ενεργός «για να υπηρετήσει την πατρίδα».