«Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να πανηγυρίσει ότι «ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός». Δυστυχώς για αυτούς, η αλήθεια είναι τι, πέραν του άρθρου 2Α, ο νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης», τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ads

«Η ανακοίνωση της ΝΔ αποκαλύπτει πως το σχέδιο αποσταθεροποίησης, που έχει ενορχηστρωθεί εδώ και καιρό από τον κ. Μητσοτάκη και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Τους απαντάμε: Αυτόν τον τόπο δεν τον κυβερνούν ούτε τα διαπλεκόμενα, ούτε το βαθύ παρακράτος. Τον κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις με την βούληση του ελληνικού λαού», προσθέτουν από την κυβέρνηση. 

Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας με ψήφους 14 – 11. Οι 14 Σύμβουλοι έκριναν πως το ΕΣΡ είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, σε αντίθεση με τους 11 που έκριναν συνταγματικό το νόμο Παππά. Υπενθυμίζεται πως η συγκρότηση του ΕΣΡ έχει μπλοκαριστεί από τη ΝΔ, ώστε να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.