Στην αντεπίθεση πέρασε το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στις βολές που εξαπέλυσε νωρίτερα σε βάρος της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για «πλεόνασμα θράσσους» του Αντώνη Σαμαρά.

Ads

Νωρίτερα, με μια μακροσκελή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων του 2015 που κατέθεσε στην Ευρώπη «παραδέχεται πλήρως όλα αυτά που μέχρι σήμερα ειρωνευόταν ως success story» κι ότι «χρωστάει μια συγγνώμη» στην προηγούμενη κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

«Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη το πλεόνασμα θράσους του κ. Σαμαρά, αμετανόητος και αλαζών πανηγυρίζει ένα φανταστικό success story μέσα στα ερείπια της μνημονιακής Ελλάδας» σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Πρόσθεσαν ότι «το πόσο πετυχημένη ήταν η διακυβέρνησή του μας το υπενθύμισε η ομολογία του κ. Σταϊκούρα στη Βουλή ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα τελείωναν τον Φεβρουάριο αν δεν είχαν γίνει εκλογές».

Ads

Και η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη χαρακτήρισε «τουλάχιστον τραγελαφική την προσπάθεια του τέως πρωθυπουργού να ξαναπουλήσει τα φύκια του …ανεπανάληπτου “success story”, που μόνο ο ίδιος αντιλήφθηκε, για μεταξωτές κορδέλες στους Έλληνες πολίτες».

«Το να προσεγγίζει την πραγματικότητα με εμμονές και ιδεοληψίες είναι μικρό το κακό. Το να παραμένει όμως αμετανόητος, αντί να ζητά συγνώμη από τον ελληνικό λαό, που υπέστη οδυνηρές θυσίες για λίγα ψίχουλα …πρωτογενούς πλεονάσματος, συνιστά έγκλημα καθοσιώσεως. Ιδίως, όταν ο λαός του έδειξε την πόρτα της οριστικής εξόδου» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:
Σαμαράς: Ο Τσίπρας αναγνωρίζει το success story – Ζητείστε συγγνώμη