«Ο κ. Μητσοτάκης με τη σημερινή του συνέντευξη δεν κατάφερε να επισκιάσει τις κραυγές του επίδοξου εκδοροσφαγέα, ο οποίος τυγχάνει να παραμένει και Αντιπρόεδρος της ΝΔ», σχολιάζουν από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Ads

Αναφορικά με τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνουν ότι «δεν είπε τίποτα καινούργιο» και συμπληρώνουν: «Μας ενημέρωσε ωστόσο πως το σκάνδαλο Novartis είναι κατά τον ίδιο απλά μία υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος σε γιατρούς για να υπάρχει υπερσυνταγογράφηση κι όχι μία υπόθεση μεταξύ άλλων και δωροδοκίας κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως αναφέρουν και οι αμερικανικές αρχές.
Αναρωτιόμαστε εάν τα πιστεύει και ο ίδιος αυτά που λέει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι με την υπόθεση της Novartis επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, δίνει έμφαση στον διχασμό και ρίχνει λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους. «Υπάρχει πραγματικό σκάνδαλο αλλά στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους», είπε μεταξύ άλλων. 
 
Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα 

Στο μεταξύ, κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μάνδρα το πρωί του Σαββάτου. Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη και ακολούθησε σύσκεψη αλλά και συζήτηση με τους κατοίκους.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως επισκέπτεται την πόλη για μία ακόμα φορά 100 μέρες μετά τη φονική πλημμύρα για να δώσει, όπως είπε, μια συνέχεια σε μια δέσμευση που είχε αναλάβει ότι θα βρίσκεται κοντά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης προσπάθειας αποκατάστασης της πόλης.

«Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί και περιφερειάρχης δεν έχουν έρθει εδώ», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Σε μια στημένη επίσκεψη με μοναδική στόχευση την επικοινωνιακή του προβολή, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τη Μάνδρα και τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής», σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Το κόμμα κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είπε «ψέματα για όσα έχει κάνει η περιφέρεια και η κυβέρνηση», καθώς και ότι δεν έκανε αυτοκριτική «για τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης στην απουσία υποδομών».

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από την μικροκομματική χρήση μιας τραγωδίας ως αντιπερισπασμό για τα αδιέξοδα της ΝΔ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, εξάλλου, έμαθε που βρίσκεται η Μάνδρα και η Δυτική Αττική στον χάρτη μετά τις πλημμύρες», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί απάντησης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε το θράσος να σχολιάσει την τρίτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μάνδρα, η Νέα Δημοκρατία αποστέλλει στο κυβερνών κόμμα σημερινές φωτογραφίες της περιοχής, μήπως και καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου πως όταν δίνεις υποσχέσεις πρέπει να τις τηρείς», ανέφερε από την πλευρά της, η ΝΔ. 

«Εσωκλείουμε επίσης και δύο χάρτες της διαδρομής από το Μαξίμου και την περιφέρεια Αττικής μήπως βρουν επιτέλους τον δρόμο για την Μάνδρα οι κ.κ. Αλ. Τσίπρας και Ρένα Δούρου που δεν έχουν αποτολμήσει να επισκεφθούν τους κατοίκους ακόμη και 100 μέρες μετά τη φονική πλημμύρα», πρόσθεσε η Πειραιώς. 

Νέα απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Συνιστούμε στη ΝΔ να προσπαθήσει να διπλώσει τον χάρτη της Αττικής για να αντιληφθεί ο πρόεδρός της πού πέφτει η Δυτική Αττική. Η περιοχή που υποβάθμισε με τις πολιτικές του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και καταστρέφοντας το περιβάλλον. Γιατί οι πολίτες ούτε ξεχνούν, ούτε δίνουν σημασία σε ατυχείς απόπειρες αντιπερισπασμού από τα σκάνδαλα και τα αδιέξοδα της ΝΔ».